Buitenschoolse opvang

Speelruimtes

De Buitenschoolse Opvang groepen (BSO) bevinden zich samen met twee basisscholen in Het Kindcentrum Zuidbroek, naast/achter ons kinderdagverblijf.

We hebben veel ruimte op het speelplein voor en grote speeltoestellen en een nestschommel in de knusse achtertuin. Binnen hebben we naast de drie leefgroepen een spellokaal met klimtoestellen of voor bijvoorbeeld kinderyoga, een grote ruimte (atelier) voor o.a. toneel, muziek en handenarbeid. En voor de grotere kinderen zijn er speelverdiepingen waar zij zich even kunnen terugtrekken.

In het kindcentrum beschikken we ook nog over een gymzaal voor de uitgebreidere sportactiviteiten.

Kleutergroep Kanjers

Bij de ‘Kanjers’ mogen onze kleuters nog kleuteren, dat is groot en klein zijn tegelijkertijd. Groot genoeg om de uitdaging aan te gaan om in een eigen groepsruimte bij de school te zijn. En klein genoeg om niet met de kinderen die al tegen de pubertijd aan zitten mee te hoeven doen.

In de groep gezellig samen aan tafel eten en drinken na schooltijd. Napraten met de anderen en de pedagogisch medewerker(s). Fantasiespel en daarin ook het echt met elkaar samen spelen is iets wat bij deze leeftijd past. De wereld is nog magisch, er kan van alles gebeuren wat het spannend en soms ook eng maakt. Er is ruimte en er is begrip. Er is uitdaging en een warme knuffel. Er is structuur en daarbinnen vrijheid.

Op dagen dat het heel rustig is spelen de kinderen wel van verschillende leeftijden samen. Zodat er genoeg uitdaging in het spel blijft.

Onderbouwgroep Toppertjes

De 6 en 7 jarigen spelen met elkaar bij ‘de Toppertjes’. Ze ontdekken zichzelf. Ze staan stil bij wat ze kunnen en ontdekken ook de ander.

Omdat kinderen van deze leeftijd regels kunnen onthouden en ze ook volgen, mogen ze ook op het grote plein of in het spellokaal spelen binnen gehoorafstand en vaak net (tijdelijk) uit het gezichtsveld van de volwassenen. Hiervoor tekenen ze samen met jou een zelfstandigheidscontract en zo zijn de afspraken helder. Vrij en toch veilig!

Buiten het vrij spel wordt er samen gevoetbald, geknutseld, feest gevierd en uitstapjes gemaakt. In de modder spelen hoort er bij, net als een echt galafeest bijwonen of naar de film gaan. De gymzaal wordt ook volop gebruikt door veel kinderen van deze leeftijd.

Bovenbouwgroep Toppers

De 8-plussers kunnen hun eigen uitdagende of juist rustige spel spelen bij ‘de Toppers’. Op deze leeftijd kan een kind zich aanpassen aan de groep en is de groep ook belangrijk voor zijn of haar ontwikkeling. Een eigen identiteit wordt gevormd. Er wordt naar elkaar geluisterd. Naast thuis kijkt het kind waar het welke informatie kan halen.

Een plek als Poko Loko is daarvoor geschikt. De pedagogisch medewerkers hebben een luisterend oor en spelen vaak mee met de spellen die ieder wil doen. Conflicten worden besproken en feesten worden samen gevierd.

Ouders bepalen hoeveel vrijheid een kind aankan in het zelf naar huis lopen. Als er plek is kan er een vriend of vriendin bij de BSO Poko Loko uitgenodigd worden.

Chillen, sporten, kletsen, spelen, alles aangepast voor de grootste van onze kinderen op de BSO.

 

Nieuwsgierig naar onze buitenschoolse opvang? Voor meer informatie klik hier of plan jouw persoonlijke rondleiding (en ontvang een leuke goodiebag).