Opvang

Zuidbroek, centraal gelegen aan de A7

Kindercentrum Poko Loko biedt opvang aan kinderen van 0 tot en met 12 jaar in Oost-Groningen.

Wij zijn open van 7.00 tot 18.30 uur, waarvan het laatste half uur apart aangevraagd moet worden. We zijn gevestigd in Zuidbroek. Voor scholen in omliggende dorpen rijden we voor- en naschooltijd. Bel voor meer informatie: 0598-452799 of ga naar contact.

Voor de sluitingsdagen van 2015 klik hier.

We maken regelmatig uitstapjes met de kinderen en ook het brengen en halen naar sport of clubjes is in overleg mogelijk. Het kinderdagverblijf en ook de buitenschoolse opvang zijn beide verdeeld in 3 horizontale leeftijdsgroepen. Het maakt dat ieder kind alle aandacht krijgt die het nodig heeft en dat jonge kinderen niet overschreeuwd worden door grote kinderen.

Groep Paarspicknick NB
maximaal 12 kinderen        2 - 24 maanden

Groep Oranje
maximaal 16 kinderen        2 jarigen

KinderopvangPlus
maximaal 16 kinderen        3 jarigen

BSO de Kanjers
maximaal 20 kinderen        4 en 5 jarigen

BSO Toppertjes
maximaal 20 kinderen        6 en 7 jarigen

BSO Toppers
maximaal 30 kinderen        8 - 12 jaar

De baby’s krijgen volle kwalitatieve aandacht van een vaste groep pedagogisch medewerkers (ons team staat bekend om weinig verloop , de kinderen zijn in vertrouwde handen).

De 2-jarigen hoeven niet te wachten tot ze mogen spelen omdat de baby gevoed moet worden.

En de 3 –jarigen krijgen elke dag een gericht aanbod met veel taal en ontwikkelingsspel zodat ze ruim voorbereid aan de basisschool kunnen beginnen als ze 4 zijn. Een pluspunt zo noemen de leerkrachten dat, en het gaat allemaal rustig en spelenderwijs.

Voor de kinderen op het kinderdagverblijf is een ruime en uitdagend ingerichte buitenspeelplaats van 820 m2. Hiermee bieden we ruim boven het landelijk voorgeschreven van 3 m2 per kind, namelijk 14,6 m2 per kind.

“Onze” kleuters kunnen nog kleuteren, de 6 en 7 jarigen spelen met elkaar en de 8-plussers kunnen ook hun eigen uitdagende of juist rustige spel spelen.

De Buitenschoolse Opvang groepen (BSO) bevinden zich in de brede school van Zuidbroek het 'Kwartet'. Deze ligt achter het kinderdagverblijf op loopafstand. Behalve buitenschoolse opvang voor kinderen in Zuidbroek rijden we in overleg ook naar Noordbroek, Muntendam en Hellum.

De BSO heeft twee grote speelpleinen, een voetbalkooi en een trampoline in het grasveld. Een heus atelier en voor kinderen van 8 jaar is er een plekje om zich even terug te trekken. Ook hebben we de beschikking over een speellokaal en een gymzaal.                                                    Zeepbaan (46)

Op de BSO is het in overleg mogelijk dat kinderen naar hun sport of hobby worden gebracht en weer gehaald. In de vakantie gaan de BSO kinderen regelmatig op stap. Vakantie is dan ook echt feest!

Kindercentrum Poko Loko wordt aangestuurd door een hoog opgeleide pedagogisch geschoolde directeur met veel werkervaring en een duidelijke visie over het welbevinden van kinderen en hun gezin. De leidinggevende is ook pedagogisch geschoold en heeft jarenlange groepswerk ervaring opgedaan. Het team is stabiel, betrouwbaar en enthousiast. Een meerwaarde voor ieder kind. Want kinderopvang bij Poko Loko, dat gun je ieder kind.