Locaties

Kindercentrum Poko Loko biedt opvang aan kinderen van 0 tot en met 12 jaar in Oost-Groningen.

Wij zijn open van 7.00 tot 18.30 uur, waarvan het laatste half uur apart aangevraagd moet worden. En zijn gevestigd in Noordbroek en Zuidbroek.

Voor de sluitingsdagen van 2015 klik hier.

In Noordbroek bieden we op dit moment buitenschoolse opvang aan. Dit betekent voorschoolse opvang, tussenschoolse opvang, naschoolse opvang, vakantieopvang en opvang op dagen wanneer de school gesloten is.

We hebben plek voor maximaal 25 kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar.

We beschikken over een spiksplinternieuw pand in het Multifunctioneel Centrum aan de Schoolstraat in Noordbroek. Met een groot speelplein en een trampoline in het grasveld daarnaast. Er is een gezamenlijke groepsruimte waar in de ochtend jonge kinderen van de peuterspeelzaal spelen, een heus atelier en voor kinderen van 8 jaar is er een plekje om zich even terug te trekken.

We maken regelmatig uitstapjes met de kinderen en ook het brengen en halen naar sport of clubjes is in overleg mogelijk.

Poko Loko Zuidbroek ligt op een rustige plek op een steenworp afstand van de A7 nabij het centrum. Ook hier hebben we een ruime en uitdagend ingerichte buitenspeelplaats van 820 m2. Hiermee voldoen we ruim aan het minimum van 3 m2 per kind, namelijk 14,6 m2 per kind.

Het kinderdagverblijf en ook de buitenschoolse opvang zijn beide verdeeld in 3 horizontale leeftijdsgroepen. Het maakt dat ieder kind alle aandacht krijgt die het nodig heeft en dat jonge kinderen niet overschreeuwd worden door grote kinderen. De 3-jarigen hoeven niet te wachten tot ze mogen spelen omdat de baby gevoed moet worden. Kleuters kunnen nog kleuteren en de 8-plussers kunnen hun eigen spel spelen.

De  BSO groepen bevinden zich in de brede school van Zuidbroek het 'Kwartet'. Deze ligt achter achter het kinderdagverblijf op loopafstand.
Behalve buitenschoolse opvang aan de kinderen in Noordbroek en Zuidbroek rijden we ook op Muntendam en Hellum in overleg.

De groepen hebben hun eigen buitenruimte en maken ook gebruik van het schoolplein en de voetbalkooi. Ook hebben we de beschikking over een speellokaal en een gymzaal.

Op de BSO is het in overleg mogelijk dat kinderen naar hun sport of hobby worden gebracht en weer gehaald. In de vakantie gaan de BSO kinderen regelmatig op stap. Vakantie is dan ook echt feest!.

In Zuidbroek hebben we de volgende groepen:

Paarse groep
maximaal 12 kinderen                2 - 24 maanden

Oranje groep
maximaal 16 kinderen                2 jarigen

KinderopvangPlus groep
maximaal 16 kinderen                3 jarigen

BSO de Kanjers
maximaal 20 kinderen                4 en 5 jarigen

BSO Toppertjes
maximaal 20 kinderen                 5 – 7 jaar

BSO Toppers
maximaal 30 kinderen                 8 - 12 jaar